Endokardit

Japp, så är lillstumpans diagnos. Kort förklaring är bakterieinfektion i hjärtats klaffar. Eller som det står på wikipedia:


Endokardit
,
bakteriell, eller virusorsakad, inflammation i hjärtats klaffar. De bakterier (oftast gula stafylokocker eller alfa-streptokocker) som orsakar infektionen bärs med blodet till klaffarna, där de slår sig ner. Vid en akut endokardit (oftast orsakad av gula stafylokocker) kan klaffarna förstöras av infektionen. Om så sker är situationen livshotande eftersom hjärtats pumpförmåga dramatiskt försämras. Klaffarna kan då behöva bytas ut genom kirurgiska ingrepp. En komplikation till sjukdomen är blodproppar som uppstår när små bitar av klaffarnas bakteriebeläggning lossnar och seglar iväg med blodströmmen. Sjukdomen behandlas med höga doser antibiotika intravenöst. Patienter med medfödda eller förvärvade hjärtfel och patienter med protetiska hjärtklaffar är riskpatienter.

Vi blir kvar på sjukhuset ytterligare en vecka. Alltsdå sammanlagt 15 dagar *suck*. Men vad gör väl det egentligen. Bara lillhjärtat mitt blir bra. Och nu är hon superpigg men ser fortfarande liten och blek ut. Hon gick ner mycket i vikt när hon hade sinm feber så till sina 127 cm vägde hon som minst 19 kg (BMI 11,8) men nu är hon uppe på 21,6 så det går åt rätt håll.

Ska faktiskt hem i eftermiddag. Pappsen ska vara med gumman på sjukhuset i natt... Blir mer bloggning ikväll så jag är hemma i lugn och ro. Hörs =)


Vårat hem en vecka till...

Lämna gärna en kommentar tack ♥ Då blir jag glad ♥
Postat av: Linda

Vad skönt att det går åt rätt håll... Hoppas hon kryar på sig snabbt och snart är pigg för att leka ute i sommarsolen!

2009-06-07 @ 19:46:15
URL: http://candygirl.worldofsecrets.com
Postat av: Trebarnsmamman

Men lillskruttan då!!!!! Vet precis hur tanig hon var, stora J (nästan 7 år gammal) vägde ju 20,2 kg när hon hade körtelfeber...fasen hon tappade ju t.o.m trosorna :(

Hoppas nu tjoppan blir frisk snart så ni kan njuta av sommaren och bygga upp både vikt och krafter!!!!

KRAM

2009-06-07 @ 21:53:20
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: Tess

Hej på er!

Hoppas hon blir frisk nu snart :) lillstackarn, tur att det är på rätt väg iaf.

Sitter här hemma och håller en tumme för er.



Vi ses väl på midsommar ?!



Kram på dig och hela familjen!

2009-06-09 @ 10:50:00
URL: http://tessesessan.blogg.se/
Postat av: Kraaam/Åsa

Jag blev väldigt berörd när du berättade om det här i fredags och man blir påmind om hur skört livet är. Ni har varit enastående och superstarka allihopa i familjen men tankarna går givetvis allra mest till er fantastiskt duktiga tjej.



Kramar till er

2009-06-14 @ 00:14:16
URL: http://Kraaam.bloggspace.se

Lämna gärna en kommentar tack ♥ Då blir jag glad ♥:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0