Inte bara gnäll...

När jag läser det jag själv skrivit inser jag att jag kanske lätt kan uppfattas som en fet gnällkäring som sitter på fetröven å inte gör ett skit åt situationen utan bara gnäller å gnäller. Uscha, sånna människor är bland det värsta jag vet, så nu måste jag motbevisa att jag faktiskt inte är en sådan :)

Mitt liv är verkligen inte pest utan snarare tvärtom. Jag bor med min älskade, min själsfrände i ett rött hus på landet, precis som jag alltid drömt om. Nåväl, ,huset är gammalt och egentligen alldeles för litet för oss, men vi trivs bra, har mysiga djur och en fantastisk natur runt i kring oss. Bara vi får tummarna ur så SKA vi bygga ut/bygga nytt eller hur fasen det nu blir...NÅN GÅNG... men barna har iaf varsitt rum och vi klarar oss trots dragiga väggar, iskalla golv och div. andra brister i huset lite här och där.

Vi har världens goaste, snällaste, vackraste barn och vi har fått vara hyftsat friska. Det var dock en pärs då Tindra vart sjuk och låg på sjukhus över 2 veckor men det klara hon/vi galant och annars har vi bara haft "vanliga krämpor".

Jag har underbara, fantastiska vänner som jag verkligen ÄLSKAR, jag har mitt eget företag och bra ekonomist. Egentligen har jag det mesta man kan önska, men så kommer man till EN ENDASTE SAK...och det är jag själv.

Jag klarar inte av att vara normal utan måste fläska på mig och vara ett fetto. Jag har skitdålig karaktär vad det gäller mat, och hatar att motionera. Den ekvationen är iiiiiiiinge vidare. Sen tycker jag att min näsa är som en potatis, mina läppar är för små, dubbelhakorna för många, håret är stripigt, kindena för bulliga, ögonen för små... och detta är sånt jag tänker på VARJE DAG ! Så förutom typ 40 kg överflödigt fett, är det massa andra saker jag är missnöjd med. Jag blir ju inte yngre hellre.... huuuuaaa...

Så frågan är egentligen bara hur jag ska kunna släppa detta ? HUR ska jag kunna släppa tankarna på min fulhet ? Jag VET ju att det sitter i hjärnan, men det är ju samma sak som med min panikångest som dyker upp då och då. Jag vet att en finns där och jag vet vad det är men jag kan inte göra ett skit åt det !

Att bli smalare, det SKA JAG BLI under 2010, och det kommer hjälpa mig en bra bit på vägen till ett bättre mående. Både fysiskt och psykiskt. Sen får det la bli en lobotomi eller nått *S*

Nä nu ska jag sluta svamla och fortsätta förbereda för nyårsmiddagen. Ostbågstornet (stående nyårsförrätt), och så blir det helstekt älgfilé och marängtårta + lite annat smått å gott. Återkommer med bilder sen :)

Årslista =)

Kikade i min gamla blogg och tyckte att det var roligt att kopiera listan jag gjorde nyår 2008. Såhär ser den ut nu, 2009:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

 Öppnade en butik

2. Höll du några av dina nyårslöften?
 Verkligen inte. Tänkte la banta (som vanligt !!!) men lyckades ist gå upp drygt 10 kg. Det ni ;-)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Eee... inte vad jag minns...men lillsyrran fick en pojk, vilket betyder att jag blev moster för första gången :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov inte.


5. Vilka länder besökte du?
Norge och Finland


6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Mer tid med familjen, och med mina vänner (samma svar som 2008)

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
17 januari då jag slog upp portarna till min alldeles egna butik


8. Vad var din största framgång 2009?
Att butiken gått så himlans bra

9. Största misstaget?
Att jag gick upp i vikt trots att jag planerat nedgång


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
*peppar peppar* inget värre.

11. Bästa köpet?
Biljetter till NHL-matchen i Globen. Min älskling vart sååååå lyclig.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Barnen


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mina barn som var dag bevisar att dom är värlkdens mest fantastiska varelser :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Svenne Banan (tyvärr) och Milow - Ayo technology

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare tror jag

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Bantat (samma svar som 2008)

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit (samma svar som 2008)


18. Hur tillbringar du nyår?
Hemma med familjen


19. Blev du kär i år?

Är alltid tokkär ju !! (samma svar som 2008)


20. Favoritprogram på TV?

Grey's Anatomy (samma svar som 2008)


21. Bästa boken du läste?
Har inte läst en endast bok fram tills för nån vecka sen. Kommer blogga om den alldeles snart, så håll ut :)

22. Största musikaliska upptäckten?
Rabih i Idol :)

23. Något du önskade dig och fick?
Bra ekonomi


24. Något du önskade dig men inte fick?

Bli smal !!


25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Ärligt talat så minns jag inget...(måste tjuvkika i bloggen) Jaha...jag var hemma å myste å blev uppvaktad av min kära familj

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag blitt smal

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Allteftersom fettokilona smygit sig på har jag handlat större och bylsigare kläder *HATAR*

28. Vad fick dig att må bra?
Min familj och mina RIKTIGA vänner (samma svar som 2008)

29. Vem saknade du?
Min älskade mormor och morfar, som bor i Varberg.

30. De bästa nya människorna du träffade år 2009?
Min systerson Sakarias. Född i februari 2009, dvs ALLDELES NY *S*



Denna bild är ingen nyhet på nätet, men visar elakt PRECIIIIIIS hur jag känner mig. Fet å ful och hur jag än gör så passar jag inte in nånstans pga mitt hemska utséende. Vikten bland mina vänner har ingen betydelse, alla är vackrare än mig. Tjocka som smala... men det gör egentligen ingenting. Jag älskar mina fina vänner. Jag vill bara känna mig som alla andra. Men hur gör man det ?  Nä 2010 ska jag bli snygg (hur f-n det nu ska gå till)

Puss & Kram, vi hörs senare


Jag...är inte jag...eller ??

Igår var vi bjudna till svärmor på middag. Som vanligt vankades det supergod mat, och det blev 3-rätters med gravlax på nybakat bröd, fläskfilégryta och avslutningsvis marängswiss. Inte helt fel med andra ord. Medans vi vänta på maten fick vi se filmen som svärmor filmat på julafton, dvs 2 dagar tidigare. Barnen var som alltid sockersöta, älskligen gjorde sig bra i soffan och det är himla mysigt att fånga allt på film och titta på vid senare tillfällen.

Men - ett stort men. JAG såg helt missbildad ut. Helt sinnessjukt. Dum i äckelhuvet som jag är så satt jag på golvet, typ precis nedanför där "tomten" satt på sin stol å dela ut paketen. Svärmor filmade tomten heeeela tiden, vilket betyder att JAG fanns med i bild oxå HEEEEELA TIDEN !!! Jag såg ut som en fetmasjuk fetkossa. Såg ut som jag väger runt 150kg, och ASFUL !!! Så där ser jag inte ut när jag tittar mig i spegeln eller när jag tar kort på mig själv. FYYYY FAAAAN säger jag bara.

Fråga älskligen om han tyckte jag såg konstig ut på filmen "nä du är lika söt som alltid" fick jag till svar. Fråga om jag inte såg lite fetare ut än vanligt, varpå han svarade "du ser ut precis som du brukar". Men halllååååå !!! Kameran måste ju lagt på hur många kilo som helst. Är det inte det alla tv-stjärnor säger ? Men iofs såg varken barnen, älskligen eller de andra fetare ut. Kameran måste lagt allt på mig !!! *önsketankar*

Efter nyår SKA JAG BÖRJA ETT NYTT LIV !!! Asså jag är så jävla fet å ful nu att jag fan inte ens vill visa mig ute bland folk. Gick en sväng inne på Ikea och bara gruva mig för att träffa nån man känner. Usch, vill verkligen inte att någon ska behöva se fetkossan. Dom spyr väl då !!

Tyvärr jobbar jag ju med folk... står i en butik... tur dom bara ser överdelen dom som handlar. Fetbenen å bre´röven syns ju inte när man står bakom disk.

Jag skäms så otroligt över mig själv. Hur fan kunde jag låta det gå så här långt ? Hur fan kunde jag tillåta mig att bli så här vidrig ? Fyyy...jag vill knappt att min familj ska behöva titta på mig. Stackars älsklingen...å stackars barn som får ha en sån fet å ful mamma. Snart börjar dom väl skämmas i skolan över mig... Deras kompisar kommer viska bakom rygg "där är Tindras feta morsa"... uscha...hemska tanke...

På tal om fetma så har vi snart besök här i huset. Asså inga feta gäster utan fettomat menar jag *S*. Får middagsgäster som vi inte träffat på hur länge som helst, och det ska bli såååååå mysigt. Har lagat älggryta (med vispgrädde såklart) och Pollykaka och Daimtårta till efterrätt. Ja man kan ju lika gärna bygga på späcklagret lite till...

Jag HATAR MIG SJÄLV just nu !!!!




Tänk att jag har världens finaste barn i alla fall *lycklig*


Idag är'e riktigt snöväder här i Hässjö... barnen är ute å leker medans fetmorsan är inne...


Jävla nyårslöften !

Jag tror inte jag träffat en endaste människa som avgett ett nyårslöfte och hållt det mer än typ 3 månader. Jag har själv inte avlagt nå löften de senaste åren, och för skoj skull så kolla jag i min gamla blogg vad jag skrev inför nyåret för ett år sedan. Jag gav såklart INGA nyårslöften...jo, ett var det ju...att jag INTE skulle banta, med tanke på att jag provat det typ 511 ggr men misslyckats. DET LÖFTET HAR JAG HÅLLT !!! För jag väger nog 8-10 kg mer än förra julen...shit asså....... Så att inte banta funka tydligen inte heller. Tror jag ska ansöka o att få göra en Gastric Bypass. Men jag ju så jäkla rädd för operation, med tanke på propprisken... Så kolar jag inte av fetma så lär det la bli en proppjäkel...

Äsch...

Sen skrev jag att jag skulle vara mer med min familj, och att jag hoppdes att butiken skulle gå skitbra å att jag tjäna massor med pengar. Jag har nog inte varit så mkt mer med barnen än jag brukar, men jag tror kvaliteten bliit bättre. Jag ägnar verkligen tid åt barnen när jag är hemma, och det känns som dom är nöjda med livet, och det är det viktigaste. Skrev oxå att jag å älskligen skulle gö mer roliga saker, gå på SPA m.m. och jag vet inte hur mycket det har blitt heller. Har varit på SPA 2 ggr år 2009, ingen bio men några restaurangbesök. Vi har varit på finlandskryssning, hotellmys i Stockholm och NHL-hockey i Globen, 2 veckor semester men sen har vi oxå jobbat som djur.

Butiken däremot går skitbra och pengar tjänar jag så ekonomiskt har jag aldrig haft det s bra som nu :) Men vad fan... hellre smal å fattig än fet å rik ?? Eller smal å rik... DET vore nått *S* ...fast nu är jag bara FET. Rik... nä det är jag inte... men jag har så jag klarar mig å blir över.

Kanske man skulle ge nå löften...NEEEEEJ ! Men vi säger så här...JAG SKA FÖRSÖKA att:

* Gå ner minst 20 kg i vikt

* Jobba mindre och va mer med barnen

* Öka omsättningen på butiken med minst 25%

* Bli en bättre chef (VÅGA ta tag i problem)

* BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG
BLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGGBLISMALÅSNYGG...

Underbara JUL !!

Ja då var'e julafton igen. Årets mysigaste dag. Ja men så ÄR det. Alla som gnäller på stress å stök - det blir vad man gör det till säger jag bara. VILL man ha en lugn och mysig jul med harmoni, ja då ser man till att få en sådan. Planering, lugn och ro, glädje och samvaro. Med risk att låta som en gammkäring, men det är SÅÅÅ sant !

Vi har alltid haft helt underbara jular. Och jag är väldigt mån om att mina barn ska få uppleva det samma. Sovmorgon, barnen som tassar ner och ser alla paket under granen som "tomten lämnat dit under natten". Mysig julfrukost, lite barn-tv, öppning av varsin julklapp... m.m. m.m. m.m. Löövely *ÄLSKAR*


I skrivandets stund sitter jag nyduschad i morgonrock. Barnen är i stalet och överlämnar en julklapp till våra hyresgäster. Tv'n är på å vi slötittar på nå amerikansk julfilm. Vädret är helt fantastiskt. Blå himmel, strålande sol, lagom kallt å grymt vackert. Idag är jag verkligen lycklig, och njuter av varenda sekund. Idag tänker jag inte gnälla eller SPYYYYYY på någon ;-) Bara vara snäll och rar så tomten kommer. Hoppas det blir samma tomte som förra året, så man får sig nå julhångel av honom *HAHAHA*

Med risk att bli påhoppad så måste jag oxå få skriva liiiiite kritik..... KAN inte låta bli. Men ingen spy *S*... det gäller julkort. Jag tycker att ju fler å fler man pratar med så säger folk "nä i år skickar vi inga julkort, vi lägger pengarna på annat istället"... I min värld är det SNÅLT och beror bara på LATHET !!!

Julkort skickas EN GÅNG OM ÅRET och är man riktigt sparsam kan man komma undan med en kostnad av 6 :-/kort. Man köper 1-kronas julkort som alltid brukar finnas och sätter på ett julfrimärke. Voila !! Sen kanske man skickar till säg 20 st, och kommer undan med 120 kr. Inga pengar med andra ord. Eller så kostar man på sig lite mer, gör egna eller tar fina julkort på barnen, för det är ÄNDÅ bara en jäkla gång per år man gör en sådan sak, så att "man inte har råd" är en jäkligt dålig urtsäkt som jag inte köper, utan som sagt - latfolk är vad det är.

I dagens tekniska samhälle där den mesta konversationen består av mejl, sms och facebook så är det så otroligt värmande och glädjande att få ett äkta julkort på "riktiga posten". Det känns verkligen som att någon ägnat en extra tanke åt en, för det är ju det man gör. Jag skickar bara julkort till dom jag verkligen vill skicka till. Dom som betyder något och som jag tycker är värd ett kort. Det känns så bra att få göra denna lilla extrasak, och jag blir så grymt glad när jag själv får ett, och känner mig faktiskt lite extra uppkattad och speciell.

Ja men då har jag fått skriva av mig lite... Känns skönt *S*.

Nu vill jag bara önska er alla en underbar julafton. Ta hand om er, å hörs vi :) Pöss & Kram


Tjejerna spelar Bingo på uppersittarkvällen !


Lillbubben oxå, men tyvärr vann vi inget :-(


Gissa om granen får vara ifred ? Nej, skulle inte tro det med en 12-veckors kattbebis i huset. Glittret åkte av lika snabbt som jag satte upp det :)


Hur man vet...

...att man har kattungar i huset :)


Liten lista...

Pausar i städandet... snodde denna inne hos Emma.... inte så intressant men avslappnande :)

Nämn något som gjorde dig glad igår: Min älskling som tala om hur vacker (?)jag är

Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov djupt och skönt

Vad gjorde du för 15 min sedan: Skurade toaletten

Det sista du sa högt: "Jag ska bara kolla pannrummet"

Det senaste någon sa till dig: "Mamma"

Vad har du druckit idag: Kaffe

Vad var det senaste du åt: Knäckemacka med "Kalles Prickiga"

Vad var det senaste du köpte: Grillad kyckling igår kväll

Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit

Vad är det för väder hos dig nu: Snö, blåst och kallt

Godaste glassmaken: Pecannötkola

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:  JA

Sover du tungt: Supertungt !

Drömmer du mardrömmar: Ganska ofta tyvärr :-(

Trivs du med ditt jobb: Älskar mitt jobb !

Favoritklädsel: Morgonrock

Favoritlåt just nu: "Dont bring flowers after im dead" med Erik Hassle

Vad ser du om du tittar till höger: Toadörren

Vad gör dig glad just nu: Att jag är ledig idag och att vi ska ha myskväll

Vad ska du göra härnäst: Fortsätta städa

Höger eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: Bara fint

Favoritgodis: Amigo chokladkaka, Dubbelnougat och Pigall

Kläder just nu: Urtvättad t-shirt, mysbrallor... sooo sexy *NOT*

Sommarplaner: Försöka va lite ledig...då är jag nöjd !

Hur många kuddar sover du med: En

Spelar du något instrument: Gitarr och piano faktiskt

Morgon eller nattmänniska: Jag är trött för det mesta.... lägger mig tidigt och sover länge.

Vad är viktigast för dig: Mina barn

Är du kittlig: Ojaaa

Snarkar du: Nopa

Stjärntecken: Vattuman

Äckligaste insekten: Spindlar

Längtar du mest efter just nu: Den dan jag vaknar upp och är SMAL !!!



Ledig söndag !!!

10.30 vaknade jag ännu en morgon. Fast nu var'e längesen jag sov ut, så det var hög tid. I fredags var jag på butiken å jobbade från 08.00-22.30, ganska lång dag med andra ord. Igår blev dagen något kortare. 10-18, men jag var så slut igår kväll att jag knappt orka prata (och då är det illa *S*).

Efter massa go plockmat stupade vi i säng och sen har jag sovit som en klubbad gris (säl ??) och sovit oavbrutet fram til 10.30. Japp, det behövdes. Nu har jag iofs huvudvärk men ska snart smarra i mig en Treo-frukost och så är man strax på topp igen =)

Ska städa å tvätta lite idag, sen ligger det en sjuuuuukt smarrig köttbit i kylen som bara väntar på att bli tillagad. Älginnanlår. Det ni ! Ärligt tjuvskjuten i Hässjö *ASG*. Har inte bestämt vad middagen blir, men med älginnallår är det dömt att INTE misslyckas vad man än hittar på.

Sitter å drar i mina överarmar...Helvete vilket gäddhäng jag fått !! Kan fan dra ner fläsket/skinnet typ 1 dm nästan. Blääää vad fult å vidrigt. Men säg nått som är fint på min kropp nu. Jag bara äter å äter, håller mig borta från vågen så jag slipper se sanningen i vitögat. Kläderna krymper (?) och jag har helt plötligt börjat gilla stor t-shirts, bylsiga tröjor och annat som jag aldrig skulle tagit på mig förut. Trots att jag alltid varit kurvig/mullig/tjock så har jag alltid gillat tajta kläder. Men nu är jag bara FEEEEEEET och vill bara ha så stort som möjligt. Ser hemsk ut !!!! Får la gö som alla andra människor.... börja ett nytt liv 2010. Synd bara att jag sagt det varje år typ sen 2003....hahaha och än har jag inte lyckats !!

Hösten 2003 gick jag ner 22 kg, trivdes som F-N och var nöjd med mig själv trots ett BMI som visade på övervikt. Sen har jag pendlat lite upp och ner, mellan 3-7 kg. Men nu....oj oj oj...vågar inte väga mig men jag är nog uppe där jag börja... Huuuuuaaaa....

Näpp, städardax...höres mina vänner. Pöss å kram


Lova - vår alldeles egna lucia


En dagens tack !


Humör
: Nöjd och glad men stressad

Klädsel: Svarta tjockisbyxor, svart top med glittriga stenar, vit Ullaredskofta, apotekets stödstrumpor, för liten bh eftersom tuttarna ramlar ut typ heeeela tiden å så ett par skitsnygga trosor för en gång skull :) sexy mama *NOT*

Tankar: Vad ska Emmie få i julklapp ?

Måste: Jobba, jobba, jooo-ooo-bba

Vill: Ligga hemma i soffan med min älskling å dricka glögg å käka knäck å choklad.

Vill inte: Va en tjockis

Borde: Inte äta så mycket onyttigt

Längtan: Julafton !! Barnens glädje är obetalbar !!

Spya: Den går till alla falska människor som snackar dynga bakom ryggen på folk.

Ont: Foglossning...och NEEEJ, nada graviditet. Bara sviter från de 3 jag avklarat :( *ajajaj*


Hohohoo

Sitter å kollar på Bönner'a på 4:an. I detta avsnitt har dom valt sina lööööv och är på utlandsresa. Jag kan inte släppa tanken på ifall som legat med varann än. Thilde och Stefan har garanterat hallabalooat, men dom andra ? Tveksamt ? Undra om ens Roger klivit på nångång ? Tror han har luvan på faktiskt =)

Eftersom jag förmodligen inte kommer hinna blogga nånting i möra eftersom jag har sjuuuukt mö å gö så tjuvstartar jag min helgbloggning idag ist. Är ensam i butiken å får storleverans + att det är många som får pengar i  morgon vilket betyder mö fölk. Sen på lördag har vi lite juljippo i butiken. Om det inte är hundra grader kallt ska vi grilla korv utanför butiken, sälja julgranar, glögg å peppisar samt ha lite tävlingar. Blir kul å vi hoppas på MASSOR med kunder !!

Idag avbröt jag mitt tokjobbande för att vara en god mor :) Jag släppte allt viktigt vid 14.30 och for å hämta gullungarna. Hem å gjorde lussebullar och sjöng julsånger. Mysfaktor = aphög !! För hur det än är så är inte jobbet ALLT. Barnen är viktigast och jag vill att dom ska få lite julmys och inte bara en jobbande mamma.

Tänkte gö knäck ikväll oxå... ska bara vila ryggen lite. Barna sover men knäck är ändå inget barnagöra... men hur ska jag kunna låta bli att käka upp alla ? Knäck är ju sååååå göttigt...

Till slut...OOOOOOOOOORKA läsa om Tiger Woods sädesspridning *suckar*...sååå tröttsamt.


Haha tänk vad bara nå streck kan gö =)


Bilder...

I och med att jag var dålig i helgen så vart det dåligt med bloggande. Har tagit lite bilder som jag tänkte dela med mig av. Min älskade Tindra kom ju och gav mig ett jättefint egenhändigt gjort kort till mig när jag mådde som sämst. Har ni sett nå finare ?



I vårat hus finns det massor av kärlek. Människa - människa, människa - djur, djur - människa och inte minst djur - djur :) Här är mamma Ida med Lova, som vi har bestämt att behålla. Så nu har vi 3 misse-mjauer. Ida, Lova å så Leif.

Barnen fick fria händer att dekorera årets pepparkakshus. Så här fint blev det:



Nu är'e dax för middag här i Hässjö. Tacos står på måndagsmenyn :) BRB




Hoppas han inte missförstod mig

Vet ni vad jag precis sa till en kund ? Asså det kom in en kille som såg ganska ung ut, och köpte ett 6-pack folköl. När jag fråga han om leg sa jag samtigit lite skojsamt "det kanske inte behövs för du kanske är jättegammal". Han skratta och gav mig leget varpå jag utbrister "men du är ju alldeles lagom ju". Nu kanske inte ni tycker att det låter så dumt, men i mina öron lät det ungefär som "du är alldeles lagom för tant Maria...snukskkäringen" !!

Hahaha...både han och jag skratta, och jag ursäkta mig å sa att jag bara mena att han var alldeles lagom för att få köpa öl. Han var född -90. Tänk om han tror att jag tyckte att han var lagom ålder för att ligga med ? Huuuuaaa...jag är ju värsta gammkäringa ju. Han skulle ju (nästan) kunna va min son *S*... skulle iofs va 13 när jag födde honom isf men ändå ;-)

Sen föredrar ju jag inga småpöjkar heller för den delen. Nä äldre karlar ska det va - som MIN...9 år äldre. Löööv him !!

Puss & Kram från tant Maria som jobbar röven av mig... har snart varit här i butiken 10 timmar...2 ½ more to go... blir en lååång dag det här =)

Back on track

Jag mådde som en jävla halvdö gris som invänta slakt igår kan jag löva ! Fyyy fan vad ynklig man är med magsjuka. Inga kräkningar på hele dan, men ont i kroppen och tröööööööött. Mina underbara barn klarade sig själva (pappa jobba) och pysslade om sin stackars mamma. Som tur var så hade jag färdigmat i frysen (ungspannkisar) så Tindra tog fram, micrade och gjorde O'boy (!!!) till. Haha gullstumpan passa på när mamma låg på övervåningen :) O'boy är inget vi brukar dricka till lunch annars :)

I morse när jag vakna så kände jag mig som ny. Nästan iaf, så nu är man tebax på banan igen. Jobbelijobba med andra ord. Jag är ingen sån som kan ligga hemma å ta igen mig, nä ut å gö nötta igen så fort som möjligt. Det är grejer det ! Känns iofs som nån sparkat mig i magen (öm som tusan) men aptiten är'e inge fel på  och humöret är på topp. Har asmö å gö denna vecka, så här kan man inte ligga på latsidan. Både tobak och mat ska dubbelbeställas och det gäller att planera bra här inför och över julen. Håller tummarna att min personal håller sig frisk oxå *hoppas hoppas*

Körs i taket så snöar det. Sankta lucia på dig gud. Tack för julkänslan säger jag bara. Lövely !!!

Tänkte först bjussa på en läcker luciabild på mig, iklädd endast luciakrona, men nääe...hade ingen snygg krona ;-) Får bli ett kort från när jag var lucia i skolan istället. Visst var jag vacker *S* ?!


Stackars stackars mig...

Ja då var'e min tur... *snyft*. Vaknade i natt och fick värsta magsjukan. För den nyfikne kan jag avslöja att jag kräkts en sisådär 10 ggr. Ni vet kanske känslan när man inte har något alls i kroppen, men den vill spy ändå. Kramperna, när hela magen drar ihop sig. Smärtan...fyyyyy faaaaaan. Jag är inge tuff idag lovar jag. Har inte spytt sen 9-tiden, så förhoppningsvis har jag gjort mitt för den här gången... sov till 12 och gick och tog en dusch och välbehövlig tandborstning... nu sitter jag nere i soffan i morgonrock och tittar på reprisen av Cirkus Möller.

Ska vila och försöka återhämta mig lite, för att föhoppningsvis orka blogga mer sen.

Puss å Kram sålänge, från kräk-Maria

Bibbi !!

Vem du än är, så vill jag bara skicka en såååå STOR KRAM här genom datorn. Du är så otroligt gullig, snäll, förstående, uppriktig, rolig...ja jag vet inte vad :) Jag känner ju inte dig men jag vill tacka för all otrolig respons jag får av dig. Har du ingen egen blogg ? Mejladress ? Vad som helst *S*. Å har du "vägarna förbi" (HAHA) så kom hit å fika vett'ja !


Min helg börjar nu !

Så därför bloggar jag *fniss*... Ja denna helg blir'e jobb heeeeeela lördag och heeeeeela söndag så jag har lixom ingen känsla av att det kommer vara helg. Idag däremot är jag hemma med sjukt barn så det är la det närmsta jag kommer ledighet nu på nå dar känns det som. Nu har alla 3 barn haft magsjuka iaf. Asskönt, så slipper vi (förhoppningsvis !!!) det i jul. Nu är'e la bara jag kvar. Jag klarar mig ALDRIG från kräksjuka. Enda fördelen är att man går ner nå kilo när man spyr *haha*. Inge ont som inte har nå gott med sig =)

Emmie kräktes bara igår kväll, sista gången vid 22.30 så jag fick ändå en lugn natt. Men jag sov ganska dåligt för man låg liksom på helspänn i väntan på kräk så att säga. Nu har jag iaf skjutsat de andra busarna till skolan så jag och lillpumman blir hemma, iaf nå timmar. Sen MÅSTE jag en sväng till butiken. Emmie får ligga å se en film ut på lagret så länge... tur man har resurser *S*

Igår kollade jag på "Bonde söker fru". Vart så irriterad på mupp-Roger, som röstade hem Helen. Vad fasen hon är ju precis vad han behöver. En brud med lite driv i, som kan ta tag i saker och rycka upp honom. Men neeeeej, han ska ha en liksinnad. nån som är lika muppig som honom. Jaja, det blir säkert bra. Han å blivande mesfrugan kan ju gå ner å äta hos mammsen å pappsen var dag. Få sina kläder strykna och sängarna bäddade. Ja men visst är'e tur att det finns nån för alla !! Om Roger så hade varit den sista karln på jorden hade jag inte tagit i honom med tång. Urrrk, han är VERKLIGEN så långt ifrån min smak man kan komma.

Jag gillar rediga karlar. Minst 180 cm (älskligen är 184 *S*), manliga, och som sagt "en riktigt karl". Ingen fjolla som går på manikyr utan hellre en med rejäla nävar och skit under naglarna. Det är grejer det ! tur jag har en sån *fniss*

Jag hittade föresten en bild som är såååå lik mig. Ja knte direkt till utseendet, men hur folk ser mig. Jag lägger ju bara ut ansiktsbilder, och ser kanske inte sååååå fet ut då, men i verkligheten är det ju annat. Från halsen och neråt... FEEEEETTOOOOOOOOOOO !!!!
Så det här kunde vara jag... :)


Fortfarande mätt...*sucka*

Dum som jag är så gör jag samma sak gång efter gång. Jag pratar om när jag käkar go'mat. Jag äter för mycket. Jag gör inte som en normal människa... tar en portion och kanske liiiite till bara för att det är så gött. Nej då, jag kan lassa för mig både 3 och 4 ggr, och sen sitter jag så sjukt mätt att jag itne kan röra mig. Är det bara jag som är sån ? Är alla ni andra normala ?? Varför tar man en extra portion fastän man egentligen är mätt ? Vad har man för fel då egentligen ?

Hur som helst, kvällen vart toklyckad. Alla var nöjda med min matlagning. Till efterrätt gjorde jag vaniljglass med rostade mandlar, hjortron, hallon och vispgrädde. Inte sååååå tokigt...eller rätare sagt: GUDOMLIGT GÖTT ! Så nu har jag käkat för typ en vecka framåt *S*.

Idag skall jag skjutsa kära mor till flyget. Då var hennes besök över för den här gången. Sen ska jag in å jobba i butiken. Har varit ledig 2 dagar...känns helt sjukt. Alldeles för länge =) Dax å gö lite nytta *hihi*...

Här kommer lite bilder som utlovat:


Jag började med att fräsa ihop kantareller och bacon...


...som jag sedan bredde ut på köttfärslimpan, gjord på älgfärs, lök och västerbottenost. Lindade in den i smördeg...


Färdig !!! Serverades med ugnsbakad potatis och rödvins/gräddsås *MUMMA*


Vi passade på att julpyssla lite oxå. Här gör mina småtroll jättefina tomtar !


Igår snöade det, så Tindra byggde snölyktor :) Idag är'e grönt ute igen...Jäkla regn !


En riktig myshelg !

Min kära mor kom med flyget i torsdagseftermiddag, och hon stannar tills i morgon söndag. Alltid lika mysigt att ha henne på besök. Trök att hon bor nästan 80 mil härifrån... Igår vart det en heldag i shoppingmekkat Birsta och idag blir'e en heldag hemma med julklappsinslagning och massa go'mat. Har bjussat hit svärmor å hennes gubbe oxå, så det blir lite fölk här i eftermiddag. Ska bju på inbakad älgfärs, med kantareller, västerbottenost och rödvinssky. Låter inte helt tok va ? Till efterrätt blir'e vaniljglass med hackad mandel och varma hjortron. Längtar redan *S*. Å så nå god flarra vin te de :) Lövely !!

Eftersom min vackra mamma är galen i Idol "tvingades" jag och kärleken oxå titta på detta program som jag igår tycker va asuselt sen Rabih åkte ur. Men shit vad lycklig jag vart när Tove åkte ut, och kvar blev stjärnorna Erik och Calle. Asså det är ju redan givet att Erik tar hem vinsten vilket han definitivt är värd !!!! Tove hade en gudomlig röst och var skitduktig på alla sätt och vis. Men hennes slampiga attityd och billiga sätt fick mig att INTE TYCKA OM henne, och definitivt inte tycka att hon är en bra förebild för småtjejer. Så bye bye Tove =)

Jag måste ner å gö mer kaffe nu. Har bara fått i mig 2 muggar och det är inte tillräckligt. På återhörande, och jag lovar att ta bilder på den (förhoppningsvis) goa maten :)



Å just det...höll på å glömma. Här får ni en bild på mig när jag dricker mitt morgonkaffe =)


RSS 2.0